Afwijkende consistentie

Mensen die moeite hebben met kauwen en/of slikken, hebben vaak ook wat minder eetlust. Daarom biedt Chef Martin een uniek assortiment heerlijke maaltijden en maaltijdcomponenten met een afwijkende consistentie.

Gepureerd
De gepureerde componenten zijn heel glad van structuur en de porties zijn zodanig gevormd dat ze eruit zien als het product waarvan ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Een portie erwten oogt dus ook als een portie erwten. Deze extra appetijtelijke uitstraling bevordert de eetlust. Het brede assortiment omvat 40 gepureerde componenten, waaronder meerdere die passen binnen een gluten- en lactosevrij dieet. Naast de componenten biedt Chef Martin 20 compleet samengestelde maaltijden in gepureerde vorm.

Gemalen
Speciaal voor cliënten waarvan de slikfunctie aan de beterende hand is, hebben we ook een assortiment maaltijden met een wat grovere structuur. De groenten in deze maaltijden zijn gaar gekookt, er is normale aardappelpuree verwerkt en de vis is lekker zacht gegaard. De vlees- en vegetarische componenten zijn grof gemalen. Ideaal in het opbouwproces naar een normale consistentie.